Natural Balance

Var i stallet tidigt för att åka med Mackan till Stig Bruun. Linda fick hjälpa mig att lasta eftersom Mackan frös fast i marken. Ett lätt tryck med linan på baken gjorde att han klev på direkt. Han är bara löjlig som inte går in direkt, för han är ju inte rädd eller skärrad på något vis alls.

Stig tittade på hovarna och jag fick berätta hur jag tänkte kring hans understuckna trakt, långa tå och det allmäna hovtillståndet. Efter det plockade de av skorna och Stig gjorde en koll till. Efter lite tankar hit och dit så bestämde Stig och hans lärling att det nog skulle vara bra med ett par Natural Balance – dels för att underlätta överrullningen och dels för att skon täcker en del av sulan. Mackan är ju väldigt ömfotad och tar inte ut steget ordentligt om underlaget är hårt eller lite stenigt. Jag hoppas att de här skorna kommer att fungera bra. Bak fick han ett par rundade skor med kortare tå, och över skon så är tån också rundad för att minska risken för att Mackan trampar av sig framskorna. Hoppas att det hjälper.

Det var riktigt trevligt att prata med Stig och hans lärling (som jag tyvärr har glömt namnet på), vi pratade om allt möjligt som t ex jordens undergång, skola, hovslagares ryggar. Kul! Som tur var så gick Mackan på transporten direkt när vi skulle hem, för det fanns ingen annan levande varelse i närheten som kunde hjälpa mig att lasta.

Lev väl!

https://i0.wp.com/joq.blogg.se/images/2011/natural-balance_140480229.jpg

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Stig Bruun
Beskrivning: Helskoning med Natural Balance.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Natural Balance”

  1. Är det en bild på Natural Balance skor? Bra med hovslagare som vågar testa annat än de vanliga skorna. Stig Bruun är ju mäster så han ska ju vara duktig.

    Gilla

  2. Japp, så ser skorna ut. Hoppas att Mackans hovar blir bättre inom inte allt för avlägsen framtid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: