Massage.

I dag fick det bli en rejäl massage istället för ridning. Mackan har rört sig i hagen och jag hoppas att han klarar sig utan ridningen i dag. (Skavsåren spökar fortfarande..)

Pratade med Ulla om allt mögel i hösilagebalarna och jag hoppas att hon kan få balar som är mögelfria. Har ingen lust att ge Mackan mögligt hö – och framför allt inte behöva betala för det. Det är nackdelen med att stå uppstallad där det ingår hö och inte kunna köpa sitt eget hö.

Lev väl!

PS. Jag ser att det finns de som läser mina inlägg och det skulle vara jätteroligt att få reda vilka ni är. Jag vill gärna bredda mitt kontaktnät i hästvärlden och ni som läser kan väl lägga en liten kommentar som t ex ”hej”, så att jag ser vilka ni är. Tack på förhand:-)

https://i0.wp.com/mammaiform.blogg.se/images/2010/hej_94781885.jpg

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

9 reaktioner till “Massage.”

 1. Du kan ju inte ge honom mögligt hö, det är direkt farligt. Det är inte ”bara” sockerutfällning som gör att det är vitt på sina ställen?
  Är det mögel brukar det vara mer ”kletigt” och då eldar jag upp hela balen och fyller hela dalen med härlig rök 🙂

  Gilla

 2. Jag läser ofta och gärna dina inlägg! Tycker det är spännande att följa er utveckling och du skriver trevligt! Lycka till! Hälsningar Lena i Oxelösund

  Gilla

 3. Jag funderar också på det där med mögel – hösilage brukar ju inte mögla? Det kan ju ruttna, alltså bli precis som Beata säger, kletigt och lukta PEST. Eller när det blivit för varmt, lukta aceton. Men rätt producerat hösilage ska inte mögla. Vita utfällningar – ibland som ”sjok” som sitter på stråna är inte mögel? OCH du vet ju att jag läser eller hur!! Kram

  Gilla

 4. Hej Jag heter Jeanette och bor i Västerås. Är 50 år och har två hästar eller rättare sagt en ponny och en häst, jag läser din dagbok och Beatas och Veronikas och några till för vi är alla arbetande häst ”tjejer” och ni har det ungefär som jag.Rider och tränar och är ambitiösa och jag tycker bara att det är lite kul och se hur ni jobbar era hästar. Mvh Jeanette

  Gilla

 5. Hej! Roligt att du tar upp att du skulle vilja veta vilka som läser dina inlägg, jag har nämligen också undrat detsamma (om mina inlägg):)

  Gilla

 6. Hösilage kan mögla, men hur det ser ut beror nog på hur torrt det är. Små vita prickar är ju jäst/socker och inte farligt, men stora vita fläckar som går igenom lager och lager är inte bra. Läste på SLU att om möglet är på första lagret och inte går in i de andra lagren, då kan man plocka bort några lager och fodra med resten. Nackdelen är att det inte verkar smakligt då (enligt Mackan). Egentligen borde väl vi också fylla hela dalen med rök 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: