Skavsår:-(

Fy katten för skavsår! Trosorna levde ju sitt eget liv i ridbyxorna under gårdagens tävling och det medförde skavsår efter troskanterna i grenen. Att sitta i en sadel är inte att tänka på, så det fick bli tömkörning i dag. Nu var det ganska länge sedan som jag tömkörde och det märktes på Mackan att han inte var så uppmärksam som han brukar. Jag fick påminna honom om vad ”travaa” betyder ett flertal gånger innan han lyssnade. Jag la fram tre travbommar som vi skulle använda oss av, men det var först i slutet av passet som jag lyckades pricka in Mackan rakt på bommarna. Anledningen till det var att jag satte graman i yttertömmen och hade en ledande innertygel. Mackan gick jättefint, men det innebar att det var lite svårtstyrt emellanåt. Skall försöka tömköra lite oftare för det är riktigt roligt, och ganska långt upp på önskelistan står en ny tömkörningsgjord och lädertömmar.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s