Snabbast tid vinner??

Då var det tävling på hemmabanan. Hade laddat upp med en Isabelträning några dagar innan, men vad hjälpte väl det nu? Mackan har inte velat gå i form, han har försökt att ta tygeln och i halterna så har han slagit sig fri. Inte alls bra. Försökte tänka mycket lösgörande på framridningen, men när jag red in på banan så vet jag inte riktigt vad som hände. Jag upplevde det som att jag glömde av att rida och hafsade runt banan i ett racertempo. Hästen vet jag inte riktigt var han befann sig.. När jag lämnade banan så tänkte jag ”att om det varit snabbast tid som gällde – då hade jag vunnit..” Min känsla visade sig i betygen också. En blandad kompott av femmor, sexor, en sjua och en fyra. Det allmäna intrycket var väl inget att hurra för heller. Domaren tyckte att det var en ”läcker häst” men att han behöver bli mer eftergiven för att komma till sin rätt. Det roliga var att hon också skrev ”Bra tempo genomgående.” Lite lustigt..

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Frillesås Rid o KK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Ulrika Dzedins
Klass: LB:0 2006
Procent (heltal): 54
Procent (decimal): 06
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: