Vår första LB:3

Den här dagen var det dags för vår första start på lång bana. Jag har bara tävlat på kort bana tidigare och har då upplevt att det är svårt att hinna med alla moment. Fick tipset av en duktig tjej i stallet att jag skulle testa lång bana och dessutom skippa de korta banorna i LA och gå direkt på LA:3. Enligt henne så är det ingen större skillnad i svårighetsgrad på de första tre LA-klasserna. Inte vet jag – jag har ju aldrig provat.

Framridningen blev inte alls som jag hade planerat. Min tanke var att få samma känsla som jag hade nere i Kvibille, men underlaget och antalet ryttare gjorde att jag inte alls höll planen. Inne på banan gick det rätt bra, men det hade nog gått ännu bättre om jag hade ridit fram som jag hade tänkt. Är väldigt nöjd med att vi red på 63% och nu återstår det bara att träna så att vi kommer upp ännu högre poängmässigt. Skall försöka träna lite mer stryka och kondition nu i sommar.. och då gäller det både mig och Mackan.

Det roliga den här dagen var att min kamrat Anna, som brukar skrapa ihop mer poäng än mig, red på exakt samma procent – 63,333. Jag är riktigt nöjd med att jag i alla fall inte red sämre den här dagen..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Nordhallands RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Annika Karlbom
Klass: LB:3 2007
Procent (heltal): 63
Procent (decimal): 33
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: