Laserbehandling.

Jösses vad varmt det är ute nu. Det är ju knappt man orkar göra något alls och på sätt och vis så gör det ingenting att Mackan inte rids nu..

I dag var det dags för Isabel att ge Mackan en laserbehandling. Titti ordinerade 4-5 behandlingar, så det skall vi väl försöka klämma in. Förutom lasern så stretchade jag Mackan enligt ordination.

Tog hem sadeln för att lämna in den på Ridsport så att de kan skicka iväg den på omstoppning. Hoppas att det blir riktigt bra och att jag inte behöver byta sadel, för det lär bli dyrt..

På fotot är det Acolla och Martina. Acolla är nu till salu och titta gärna på filmen http://www.youtube.com/watch?v=kNj5f1vCYdI. Nästa vecka skall vi ner och hälsa på Martina och då skall jag se om jag kan filma lite till och även få med några språng på film. Känner ni någon som är ute efter en riktigt trevlig häst så kan ni alltid tipsa dem om den här 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: