Amanda hoppade

Då var den hästfria semestern över för min del. En vecka hos Martina i Ystad var jättemysigt, även om hon arbetade och livet rullade på som vanligt. Jag hann ändå vara med i stallet hos Acke en del och det har varit en del att stå i under veckan. En dag kom Kristin och red Acke eftersom hon skulle tävla honom, och då kan det ju vara bra att ha suttit lite på hästen. En annan dag kom det spekulanter och red, men Acke var inte så nöjd med den ridningen så det gjorde ingenting att de inte var så intresserade av honom. De tyckte i alla fall att han var en trevlig häst som säkert inte skulle vara svår att sälja.. I lördags åkte vi med Acke till hans livs första tävling. Kristin Stomberg startade honom i en LB:1 och red ihop drygt 58 % – faktiskt inte illa med tanke på att hon bara hade ridit honom vid ett tillfäll tidigare. Det var bra mijöträning för Acke och han var väldigt lugn och inte alls tittig. Han kommer garanterat att bli en bra tävlingskompis för den som köper honom.

Amanda har tagit hand om Mackan när vi har varit i Ystad, och det är jätteskönt att kunna resa bort utan att behöva vara orolig. Jag har faktiskt inte funderat alls över hur de har haft det, för jag vet att Amanda känner Mackan och jag litar på att hon tar hand om honom på ett bra sätt.

I dag fick Mackan hoppa lite med Amanda på ryggen. Stackars hästen har ju inte fått hoppa sedan den där träningen i höstas när Amanda blev så jäkla sur. Jag måste försöka få till det så att han får hoppa lite åtminstonde en gång i veckan. Tanken är ju inte att han skall tävla i hoppningen, men det är viktigt att det blir lite variation och att han har kul. Det var några tjejer som hoppade före oss och vi använde oss av de hinder som de hade ställt fram – två oxrar och två räcken. Dessutom ett par cavalettibommar med galoppavstånd. Mackan tyckte att det var kul och Amanda kände att han laddade och verkligen tog tag i hindrena – kul! 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: