Fina längningar!

Ställde klockan lite tidigare än vanligt eftersom Stig skulle komma och sko Mackan på förmiddagen och jag ville gärna hinna tömköra innan dess. Nu var det ett tag sedan som jag tömkörde sist, men det gick rätt bra ändå. I dag satte jag gramantöm på yttersidan och ledande töm på innersidan för att Mackan skulle hamna lite mer rätt i formen direkt från början. Arbetade honom växelvis på volt och ut på rakt spår, men det var lite svårt att lämna volten i och med att jag hade den tömsättningen som jag hade. Vid ett tillfälle så smackade jag på honom för att han skulle bli lite mer aktiv, och då svarade han med att göra en längning som jag aldrig har sett honom göra förut. Häftigt! Kan det bero på att hans skumpiga matte inte satt på hans rygg och störde rörelsemönstret..?? Förmodligen. För att se så att det inte var en engångsföreteelse så gjorde jag om det igen – och då med samma reaktion.

Jag kan lova att det var svettigt värre att springa omkring i paddocken – svetten rann utmed min rygg när jag var klar. Mest av allt önskade jag att få åka hem och ställa mig i en sval dusch, men jag fick snällt stanna kvar och vänta på Stig.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: