Dåligt samvete blev bra pass i paddocken.

Vis av gårdagens hemska ridpass och med ett riktigt dåligt samvete så bestämde jag mig för att ha gott om tålamod och dessutom göra dagens ridning till en positiv upplevelse. Arbetade mycket med övergångar mellan de olika gångarterna. Till en början skritt-halt-skritt, därefter skritt-trav-skritt och senare trav-galopp-trav för att slutligen arbeta med skritt-galopp-skritt. Det gick riktigt bra och det var en go känsla jag hade när jag red. Mackan var rätt lugn i munnen, men vid ett par tillfället så slängde han tungan över bettet, men då gjorde jag inget väsen av det. Avslutade arbetet med att träna lite mer på skänkelvikningarna. Med en rödlila ton i ansiktet och linnet mörkfärgat av svett så avslutade jag nöjt dagens ridning. Mackan såg rätt nöjd ut också.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s