Föräldramöte = Mackan fick vila

Det blir ju lite mjukstart i bloggandet igen i och med att vi hade föräldramöte på jobbet i kväll och ridningen blev inställd. Kommer att lägga tiden på min andra blogg som jag har för att skriva av mig om alla turer kring min 15-åring som knappt kommer iväg till skolan.. DET tar kraft och energi kan jag lova 😦

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

4 reaktioner till “Föräldramöte = Mackan fick vila”

  1. Jobbigt, jag var själv en sådan 15 åring som inte kom iväg till skolan. Det blir till slut en ond cirkel av skamkänslor och att man är dålig, till slut vågade jag knappt gå till skolan. tyckte att alla tittade snett på mig och då skämdes jag ännu mer. Men det var jag så klart för ”tuff” för att erkänna för någon. Håll ut!

    Gilla

  2. Vi har kämpat i 1,5 år nu och först i våras fick vi en aning om vad det kan handla om. Nu känns det ändå rätt bra, för vi har accepterat att det inte kommer att bli någon fullständig skolgång med betyg för sonen, och på så vis försvann stressen. Som förälder är det väl bara att hänga kvar så länge det behövs, så vi håller ut ett tag till 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: