Irriterad!

Efter en bra dag på jobbet så svischade jag till stallet för att hinna rida före kvällens hoppträning 19.00 i manegen, men när jag kom till stallet så stod det i almanackan att träningen var flyttad till 17.30! Jäkt och stress. Snabbfixade Mackan och spurtade ner till manegen, släpade fram bommar och sockerbitar i lagom mängd för att hinna plocka undan innan nästa gäng skulle rida. Mackan var tjafsig och omedgörlig och jag var stressad av olika anledningar. (Förklaring kommer..) Var precis färdig till 17.30. Pust! Men var fanns de som skulle hoppträna?? Det kom ingen och när jag kom upp till stallet igen så berättade de att träningen var ändrad till 19.00! Var jag glad? Nej. Jag blev inte heller gladare över att jag glömde packa ner mina sömlösa trosor och därför fick rida i ett par Newbody med värsta sömknölen mitt i mumindalen.. Aj, aj.

Till saken hör också att jag upptäckte att Mackan hade en glappande sko när jag gjorde i ordning honom före ridningen. Jag gjorde bedömningen att det gick att rida på den, men jag måste absolut fixa till skon före söndagens tävling, och dessutom hade jag pratat med Isabel om att träna på fredag eftermiddag. Ringde till hovlagare Stig som meddelade att jag gärna kunde komma hem till honom på fredag morgon. Hjälp! Jag har ju lektioner då.. Kollade snabbt i schemat och såg att min kollega  skulle vara inne i samma grupp, och bestämde med Stig att jag skulle komma till honom 9.00 fredag morgon. Ringde henne och frågade om hon kunde ta eleverna själv tills dess att jag kom, men förstod av tonläge och ord att det inte var så poppis. Fasen också! (I det här läget gick jag ner till magegen och red..) Var lite bekymrad eftersom jag inte ville lämna min kollega i sticket, men samtidigt var jag lite irriterad för att det är helt okej att vara hemma med sjuka barn titt som tätt (för vissa), men så fort det handlar om något med häst så blir det så jäkla gnälligt. Plan B fick bli att ringa en annan kollega, som också har hästar, och fråga henne om hon kunde gå in istället för mig, men hon hade alldeles för mycket att göra för att hinna det. Hon rekommenderade att jag skulle ringa hovslagare Peter eftersom han brukar kunna komma ut på kort varsel. Sagt och gjort, jag ringde Peter som lovade att titta på Mackans hovar och slå på skon och alternativt sko om båda framskorna efter lite lirkande. Jag berättade ju givetvis för honom att det är  lagtävling på söndag och att det är viktigt att jag kan vara med. Jag kan faktiskt erkänna att jag NÄSTAN bestämde mig för att avanmäla och trycka in det i öronen på min kollega, men det gjorde jag inte. Någon Isabelträning blir det tyvärr inte eftersom vi hade svårt att få till någon tid som passade oss båda, så jag får försöka rida igenom Mackan så gott det går inför söndagens div II. 

 

Lev väl!

20101103129_115356273.jpg (500×375)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Irriterad!”

 1. Kan ju trösta dig med att jag för ett par månader sedan hade mejlkontakt med New body ang. detta med sömmar på en annars mycket bra hipster trosa. De tackade för synpunkten vi får väl hoppas att de får fram en variant där sömmarna sitter på sidorna.
  Lycka till på söndag.

  Gilla

 2. Ibland är det bättre att avstå ridningen då man inte är på humör att få till ett vettigt pass. Vi som har hästar fattar ju hur viktigt det är med hovslagare men andra begriper ju inte…
  Måste vara svårt att vara lärare med elever och plötsligt vilja vara ledig en stund.
  Lycka till på tävlingen. Heter det inte dåligt genrep bra premiär.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: