Isabelträning.

Det var väl inte helt optimalt att ha en Isabelträning efter två dagars vila, men ibland får man ta de tillfällen som ges. På senare tid har det blivit mycket svårare att få till det med träningstider, och mycket av det beror nog på att Isabel köpte sig en häst till i somras. 

Träningen gick jättebra, men Mackan var ovanligt seg i slutet av passet. Jag fick gå på honom rätt rejält med spöt för att få någon som helst reaktion, men när han väl lyssnade så gick han jättefint. Tränade ännu lite mer på samling och Isabel sa att det finns såååå mycket i honom, men att jag måste få honom att förstå vad det är vi är ute efter. Med andra ord så har hästen kapaciteten, så nu hänger det på mig att kunna utveckla den – och det blir väl inte alldeles lätt med tanke på min ringa erfarenhet. Tankarna på att spara ihop lite pengar och lämna iväg honom för vidare utbildning blir bara starkare och starkare.

Lev väl!

museler_podhajsky_collectio.jpg (333×284)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s