Ingen ork..

Har tyvärr hamnat i en period där jag vare sig har haft tid eller ork att skriva, inte på Hippson och knappt ens på Facebook. Trist. Det tar på krafterna att jobba heltid, ta hand om Mackan samt att försöka få den 15-åriga sonen på banan igen. Det blir många möten – både på min arbetsplats med elevernas föräldrar och på sonens skola. 

Jag har ändå varit rätt flitig med ridningen under den här perioden och jag har även hunnit träna för Isabel. Nu har jag börjat nosa på den förvända galoppen samt på skolorna, men problemet med Mackans tunga finns kvar och det sätter hinder i vägen. Så länge som han inte är tillfreds med bett och tunga så är det svårt att få honom riktigt stadig i formen. Det EE-bett som jag köpte för ett tag sedan gjorde inte den succé som jag hade hoppats på, så nu letar jag vidare efter något annat som kan passa. Nu lutar det åt att jag köper ett tungfelsbett som sista utväg.. för nu har jag provat det mesta som går att prova. Till vardags kan jag rida bettlöst, men jag måste ju kunna träna och tävla med ett bett som fungerar. 

I går och i dag har Mackan fått vila eftersom jag har dragit på mig en förkylning som dessutom har satt sig på stämbanden, vilket innebär att jag har varit hemma från jobbet i dag. På söndag är det tävling igen – finalen i div II. Jag hade hoppats att få rida LB:1 som förklass till LB:2, som är lagklassen, men så såg jag i startlistan att jag startar LB:2 före LB:1. Typiskt. Nu var det ganska länge sedan som jag red B1, så jag måste leta fram programmet och träna lite extra på det innan söndag.

Lev väl!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: