Byte av bett

Svängde in på Svensk Ridsport för att se vad de hade för bett, eftersom jag måste försöka hitta något vettigt som Mackan kan gå med och även tävlas på. Stod och pratade en lång stund om bett och tungfel men kom faktiskt ut genom dörren utan att ha köpt något alls. Det är inte ofta som det händer.. Kom på att jag skall testa att rida på ett stelt bett igen och att jag skall ringa Martina för att höra om hon kan rota fram sitt Pessoa Magic. Faktum är att jag snart kan starta en egen bett-butik – fast bara med ett bett i varje storlek. 

I dag red jag på det lilla bridongbettet som jag red på för ganska länge sedan. Bettet är nog bara 11 cm och det verkade som om Mackan tyckte att det var bra. Misstänker att det ligger betydligt mer still i munnen än de andra som jag har ridit på den senaste tiden. Även om han fastnade som han brukar i vänster varv, så var det betydligt lättare att komma åt problemet. Red med de långa sporrarna som också fungerade väldigt bra. Summa summarum så var det ett bra ridpass i dag och det känns hoppfullt inför söndagens tävling. Red igenom LB:2 igen, men hann inte med LB:1 eftersom det var hoppträning i kväll. Får rida igenom det på lördag som ett genrep.

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: