Jag krasslig = Amanda red

Bra att ha en dotter som kan rida. Även om det var flera månader sedan som hon red så gör hon det med den äran. Hon har väl det i kroppen – till skillnad från mig.. 

Jag hängde med ner till stallet för att mocka och göra maten under tiden som Amanda red. I dag testade vi ett nytt bett som hade en liten rulle över mellandelen samt skänklar istället för ringar. Bettet var lite för långt med det fick gå för i dag – jag ville bara se vad han sa om rullen i mitten. Det var ingen större skillnad mot de andra betten, för han gapade och la tungan över bettet precis som han brukar. Amanda tyckte också att han satt fast väligt i vänster varv, och det är precis så det brukar vara. 

På lördag skall Mackan få en behandling av en osteopat som läser till kiropraktor, och fukus skall ligga på nacken. Passar Mackan perfekt! Ren tur att han fokuserar på nacken den här gången. Han skall ta fem hästar i stallet som kommer att ingå i hans utbildningstid, så vi slipper betala 🙂 Eftersom han är osteopat i vanliga fall så har han bra koll på muskler och annat, så jag litar på att han (någorlunda) vet vad han gör. Förhoppningsvis så kommer det att bli fler tillfällen för Mackan att få behandling, men om det är många i stallet som vill vara med så kanske vi får stå över en annan gång.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: