Skodd = varm i hoven = vila

Hade hoppats på att kanske ta några skutt i dag, men Mackan fick vila eftersom han var varm i vänster framhov. Hoppas att det går över snabbt.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Skodd = varm i hoven = vila”

  1. Det gick bra när osteopaten (som läser kiropraktik) fixade Mackan. Det var lite si och så med kotorna bakom Atlaskotan, men det gick att fixa till relativt lätt. Han justerade även Mackan lite längre ner på halsen, och även där svarade Mackan bra. Han hittade dessutom lite att fixa till i ländryggen.. Jösses! Skall rida ordentligt på måndag och det skall bli spännande att se om det är någon skillnad.

    Gilla

  2. Hej 🙂
    Nu du, ska jag följa fina Mackans dagbok 😉 Låter som om du haft liknande höst som mig med diverse småmotgångar/hinder…. vi får hoppas det är ”vår” vinter och vårsäsong 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s