Fullt i manegen

Skyndade mig från stallet för att hinna rida före kvällens hoppträning, och det visade sig att det var många som hade samma tanke.. Vi är så himla bortskämda med att bara vara 1-3 st i manegen samtidigt, så när det är 6-7 stycken så känns det knökfullt. Egentligen borde jag vara jätteglad när det är många i manegen då det ger mig träning inför dressyrtävlingarnas framridningar. 

Red på det raka bettet som är lindat med latextejp i dag, och det funkade rätt bra. Jag upplevde inte att Mackan la över tungan så mycket som annars. Han gapade lite, men tungan höll sig rätt bra på plats. Hade satt bettet så att det fanns plats för endast ett finger mellan bett och kindtänder för att minimera möjligheterna för honom att mixtra med tungan.

För att få lite omväxling i ridningen så la jag fram travbommar på långsidan och red över dem ett antal gånger. Första gången laddade Mackan som om han trodde att han skulle hoppa över dem 🙂

Efersom han har vilat några dagar så tog jag det lite lugnt i dag, och det blev mest skritt och trav men även lite galopp. Det svåra är att få till ridningen när vissa skrittar på spåret och inte heller håller till höger när man möts.. I det läget kan jag till och med bli lite irriterad..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: