Träning för Gustaf

Hade en lång men bra dag på jobbet, och fick skynda mig därifrån för att hinna till stallet och fixa allt innan det var dags att lasta och åka. Som tur var så gick Mackan på direkt när jag skulle lasta honom, så vi kom iväg i tid.

Red fram lite kortare än vanligt och det fungerade bra. Fick börja med att rida på volten en stund för att Gustaf skulle se mig och Mackan ordentligt. Därefter satt Gustaf upp och red en stund och det märktes att Mackan tyckte att det var jobbigt. Gustaf ställer ju betydligt högre krav än vad jag gör och vid några tillfällen så visste nog inte Mackan vad Gustaf ville. Jag trodde att Gustaf skulle ge oss den totala domen, men han tyckte att Mackan var trevlig att rida. Kul! Jag fick sitta upp igen och fortsätta på volten lite för att arbeta mer på böjningen i båda varven. Gustaf vill att Mackan skall svara för innerskänkeln och innertygeln med mer böjning. När det fungerade så fick jag rida några skänkelvikningar (och de skall jag nog åka hem och träna lite mer på), jag fick öka galoppen på långsidorna och ta tillbaka honom på kortsidorna genom att göra en volt där. Det är genomgående ett friskare tempo på Gustafs träningar än vad jag är van vid, så jag fick korta mina stigläder för att hamna rätt med hälarna och få tyngden i fötterna på ett bättre sätt. 

Sammanfattat så är jag jättenöjd med dagens träning och det var tur att jag klippte Mackan i går, för han fick bekänna färg i dag.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Träning för Gustaf”

  1. Roligt att du var nöjd. Måste varit kul att se när han red Mackan. Det är ju inte ofta man får se sin häst.

    Gilla

  2. Helt klart kul att se någon annan rida sin häst – särskilt när det är någon som är så duktig. Jag kunde ju konstatera att jag har en snygg häst 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: