Mycket galopp

Lördag. Underbara lördag. Åkte ner till Svensk Ridsport för att betala sadeln som jag hittade på sadelprovningen och dessutom för att lämna in min Stübben. Inga som helst problem att betala sadeln, men när det kom till inlämninen av min så blev det annat ljud i skällan, men då fick jag säga att vi hade pratat om att jag kunde lämna in min sadel redan när vi var på sadelprovningen och att jag gärna vill lämna in den som ett komplement till att jag har den ute på annons. Lite grinigt var det, men jag gav mig inte. Nu får jag hålla tummarna för att det är någon som vill köpa den också.. 

Var i stallet på eftermiddagen och vi var några tappra som inte satt hemma i soffan och myste. Såg att Mackan var lite aningens tjock i vänster bak, men han verkade inte ha ont så jag red. Misstänkte att det kan ha med såren på kotan att göra, och det är ju inte någon anledning i sig till vila. Värmde upp honom rätt länge innan jag började med arbetet. I dag blev det mest galoppövergångar och förvänd galopp och när vi var klara så var Mackan rätt svettig. Kondisen är ju som sagt inte på topp..

Kom hem lagom tills dess att middagen var färdig. Lyx.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: