Dyr medicin!

Började den här dagen med att åka förbi och hämta recepten som Kristina hade hängt utanför Mackans box (utan att jag hade sett dem dagen före). I påsen låg ett recept och två små tuber med någon penicillinsalva. Passade på att ge Mackan en puss på mulen innan jag drog iväg till jobbet. 

När jag kom till Apoteket på eftermiddagen och skulle hämta ut medicinen så visade det sig att den var riktigt dyr! Över 2000 kr för Metacam och Hippotrim.. Shit! Ja, jag – det är väl bara att bita ihop och se glad ut. Som tur är så är det inga problem att få i Mackan medicin, så inga dyra droppar i onödan inte. En tröst i det hela..

Mackan var lika svullen i benet i dag som i går, men det var inte lika mycket skorpor i karleden, vilket ändå är positivt. Skulle egentligen tagit en promenad, men eftersom det var hoppträning i manegen, vattenfyllt i paddocken och bäcksvart och blåsigt ute, så fick Mackan vara kvar i boxen. Han har gått i hagen på dagen, för Kristina menade att det inte skulle göra någon skillnad om han stod i en torr sjukhage eller i en lerig större hage – inte vet jag. Jag får se hur det går, men om Mackan inte blir bättre så får han stå i sjukhagen eftersom jag inte har lust att lägga lika mycket pengar på mediciner ytterligare en gång till.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Dyr medicin!”

  1. Oj det var dyrt. Hämtade metacam igår. Kostade 880:-
    Hämtade hippotrim till Maui o efter 2 dar ringde vet o sa att den inte hjälpte utan vi fick penicillin att spruta istället. Det var bortkastade pengar. Om du behöver mer hippotrim har jag 3 sprutor kvar som du kan få.

    Gilla

  2. OK. Jag hoppas att det räcker med de tio som jag har.. Tack i alla fall – jag återkommer om det behövs.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: