Mackan hos tandläkaren.

Måndag. Så oerhört trött när klockan ringde, men det var bara att bita ihop och gå upp – som vanligt. Arbetade bara halv dag i dag i och med att jag skulle åka till Halmstad med Mackan för att få hans tänder fixade. I dag hade jag ingen som kunde åka med mig, så Mackan och jag fick åka själva. 

Janne konstaterade att hakarna hade vuxit rejält sedan sist och han gissade på att det var över ett år sedan som vi har hos honom, men det var bara drygt nio månader sedan sist. Närmare bestämt 14 februari i år. Bortsett från hakarna så var det inget särskilt att fixa med, vilket känns bra. Vi talade lite om bett och hästmunnar generellt och Janne tycker att de vanliga tvådelade betten är väl så bra som de tredelade, och det här med att de skulle ge tryck i gommen höll han inte riktigt med om. Han har sett skador både på laner och tandkött hos hästar, men aldrig i gommen. Han menar att det tvådelade bettet viker sig och går upp i tomrummet i gommen, vilket också medför att tungan får bättre plats. Ja, så kanske det är.. Jag får fortsätta min bettjakt tills dess att jag hittar något som passar Mackan.

I dag tvättade jag inte karleden och kotan på Mackan utan satte bara på pencillinsalvan på såren och la på en kompress och bandage utanpå den. Hoppas att det håller smutsen borta.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: