Snart blir det ridning.

Slappade hemma hela dagen och åkte inte ner till stallet förrän senare på eftermidden. För att hinna gå ut med Mackan före det att det totala mörkret infann sig så kastade jag på mig reflexvästen och satte benreflexer på Mackan och stack ut i skymningen. I dag ville jag inte bara promenera på asfalten så jag tog stigen genom Annas och Ullas sommarhage. Stigen upp till hagen är JÄTTEbrant och jättesmal och det var en mindre brottningsmatch mellan mig och Mackan innan vi kom in i hagen. Jösses vilken dålig kondition jag måste ha! Blev både flåsig och varm av klättningen, och det gjorde inte saken lättare att Mackan var både pigg och busig. Jag hann hämta andan när vi gick uppe på Bräckan och tur var väl det. Fick köra lite lydnad från marken för att få någon styr på min ”lilla” häst. Resten av vägen hem gick han mycket bättre.

Karleden ser väl ungefär ut som tidigare, men i och med att svullnaden har gått ner så kommer jag bättre åt att tvätta och smörja. I morgon bär det av till tandläkaren, men på tisdag har jag planerat ridning 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: