Så himla kul!

Julstök, julstök och julstök. Har fixat och trixat för att få det fint inför julafton då delar av släkten kommer hem till oss. Röjde som en galning och fick upp julgardinerna i köket samt lite julpynt. Är tyvärr lite dålig på att vara ute i god tid..

När jag kom till stallet så hade i stort sett alla redan varit där. Sent ute där också.. Var inne på att bara skritta i dag också, men ändrade planen ganska snabbt efter det att jag hade suttit upp. Joggade Mackan och märkte att han höll på att trixa med tungan en hel del trots tungfelsbettet. Däremot fick han inte över tungan helt och hållet så som han brukar. Han var lite spänd i traven, så jag övergick till att galoppera lite för att därefter återgå tlll traven. Då var han genast bättre. Red mycket lösgörande arbete och avslutade traven med att rida 10-metersvolter från medellinjen, omväxlande höger och vänster varv. Då var han riktigt fin och det var en härlig känsla! I det läget så kunde jag nog ha fortsatt att rida nästan hela natten, men eftersom han skall få stå fredag och lördag så ville jag inte arbeta för mycket eller för länge. Längtar redan till nästa gång jag skall få rida ”på riktigt”. Har planerat att rida ut en hel del under lovet eftersom det är svårt att hinna med det på vardagarna annars.

Lev väl!

julgran-gif-for-web1_105692623.jpg (224×328)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Så himla kul!”

  1. Underbart. Känner faktiskt så många ggr nu med Häxan också. Det går så fort fram för oss att jag måste hejda mig 🙂
    God Jul och så ses vi riktigt snart. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: