Travbommar och studs – Amanda red.

Gjorde ett upplägg som skulle passa både mig och Amanda. Hon skulle gå på mellandagsrean på förmiddagen och börja arbeta vid 17-tiden, så vi fick klämma in stallet där emellan. För att vara så effektiva som möligt så mockade jag båda boxarna under tiden som hon gjorde i ordning Mackan och började rida fram. Därefter gick jag ner till manegen och fixade fram lite bommar och sockerbitar – först som travbommar på marken och därefter som studs. Mackan blir lite flåsig, men det skall vi väl kunna råda bot på med lite mer effektiv ridning kommande veckor och månader. Tyvärr lyckades han få tungan över bettet igen – trots tungfelsbettet. Fattar inte hur han bär sig åt! Jag fick nästan gräva med fingrarna långt in i munnen på honom för att få tag i tungan och trixa ner den under bettet igen. Väl där så verkade den stanna där. 

Amanda avslutade med att skritta asfaltsvägen bort och genom grusgropen hem. 

Även i dag kom hästarna in väldigt tidigt – trots strålande solsken. Misstänker att de fick lunch vid 12-tiden och middagsmaten vid 14.30. Amanda och jag slängde till våra hästar när vi lämnade stallet, för på så vis så drog vi ut lite på tiden mellan lunch och middag i alla fall.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Travbommar och studs – Amanda red.”

  1. När får de kvällsmaten?
    Om det passar dig kan vi rida ut på fredag men då får det bli i Lindome för min kompis som skulle visa de andra vägarna jobbar.
    Jag slutar tolv på fredag. Hör av dig om det passar.

    Gilla

  2. Tiderna varierar något beträffande kvällsmaten – från 19.30-20.30. Det blir många timmar för dem som inte har så mycket hö att tugga på. Likaså om de får tidig kvällsmat och lite halvsen frukost..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: