Ändrad plan – jobbet påverkar.

I dag drog jobbet igång igen efter drygt 14 dagars ledighet. Vi har två nya i arbetslaget och det har rått allmän förvirring om hur vi skulle starta terminen. Några trodde att vi skulle köra som vanligt enligt schema (där jag var en av dem) och några trodde att vi skulle ha schemabrytande dagar med andra aktiviteter. Frågan jag ställer mig är – hur kan man ha andra aktiviteter om man inte ens har planerat några? Eftersom det var några som inte hade förberett sina ämnesgenomgångar så fick vi ändra om och tänka nytt, vilket resulterade i att jag fick med mig massa planeringsarbete hem. Eftersom jag inte har lust att sitta och planera långt in på natten så fick Mackan vila i dag istället för i morgon – ingen större förändring alltså. Tänkte att det säkert var bättre att rida igenom Mackan i morgon, dagen före träningen med Gustaf, så att jag skulle ha en trevlig och samarbetsvillig häst på träningen. Även den tanken för eftersom jag nu på kvällen fick reda på att det var för få som kunde rida på onsdag = inställd träning. Nästa träning blir förhoppningsvis om ett par veckor. Hoppas inte att det kommer att vara på det här sättet i fortsättningen, för då blir jag nog tvungen att hitta någon annan att träna för. Jag vill träna minst varannan vecka!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Ändrad plan – jobbet påverkar.”

  1. Tråkigt med inställda träningar. Man måste ju få lite regelbundenhet i dem. Du kanske ska testa min tränare istället 🙂

    Gilla

  2. Jag skall ev testa att rida för Görel på lördag – vad tror du om det? I annat fall kanske jag kan testa di tränare – det går ju lysande för er så hon kanske kan hjälpa mig också 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: