I Skogen med Beata och Anna.

Lika bra att vänja sig med att ställa klockan och gå upp. Visserligen kommer klockan att ringa bra mycket tidigare i morgon bitti, men 07.30 fick duga i dag. Jag hade bestämt träff med Beata och hennes ridkompis för en uteritt i skogarna vid Allarängen på förmiddagen och jag ville gärna ha mockat mm innan jag åkte iväg. Mackan blev lite spänd av ny miljö och nya hästar, så han gick för det mesta som en travhäst på V75.. Det var blött och klafsigt i skogen, men hästarna knallade på bra ändå. Det var en hel del skritt, men också en hel del trav och lite galopp. Eftersom Mackan inte har gått så mycket under december så märkte jag att han blev trött och anfådd lite då och då. Han var nog tacksam för att få åka hem efter drygt 1,5 timmas uteritt. Nu måste jag verkligen ta tag i det här med styrka och kondition – inte bara hos hästen utan hos mig också.

När Mackan var installerad i stallet så åkte jag hem till Lotta för att fika och titta på hennes nya häst Xantippa, alias Häxan. Jättetrevligt att få sitta och snacka framför brasan i trevligt sällskap! Lottas nya häst var jättefin och kommer garanterat att synas på tävlingsbanorna under kommande år. Bara att gratulera!

I mogon börjar jobbet igen. Lite segt att behöva ta tag i det igen efter drygt två veckors ledighet, men det är väl snart lov igen 😉

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

4 reaktioner till “I Skogen med Beata och Anna.”

  1. Va kul att ni kan träffas och rida med varandra, lite långt att åka från Västerås annars skulle det vara kul att träffa dessa trevliga bloggare på Hippson.

    Gilla

  2. Jeanette, vi får väl fixa till en träff vid något tillfälle 🙂 Göteborg Horse Show eller Falsterbo? Skulle vara kul att träffa fler bloggare!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: