Hoppträning i manegen = vila

Satt på jobbet när det plingade till i min mobil. Fick ett sms från Ulla där det stod att det var hoppträning i kväll 17-20. Tusan också! Där rök dagens ridning. Åkte till stallet direkt efter jobbet, men hade ingen som helst lust att vänta i över 1,5 timma bara för att kanske få reda på att hoppgrupperna var sena, så jag mockade och gjorde det jag skulle och åkte hem.

Satt istället och läste, letade och räknade på olika alternativ av proteintillskott. I dagsläget ligger Mackan på ca 150 g smrp minus varje dag. Hittar inget i Hippolyts katalog som kan hjälpa mig, så det blir nog att jag köper en Krafft muskel och ger ca 350 g per dag.

Lev väl! 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Hoppträning i manegen = vila”

  1. Det finns analys på grovfodret, men man kan väl inte vara säker på att värdena stämmer till 100% – det skiljer ju sig från vall till vall och jag vet inte riktigt hur de här är tagna. Pratade med en tjej, Johanna, på Granngården och hon sa att det rent generellt var låga värden på proteinet i grovfodret i år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: