Lättpass

Snabbade mig hem från jobbet så att jag skulle ha en chans att komma till stallet lite tidigare i dag, men kom på att Jeepen var på service och inte skulle vara hemma förrän ganska sent. Typiskt! 

Det var bara att bita ihop och göra det bästa även om klockan blev mycket. Hade inga speciella planer med dagens ridpass mer än att jag skulle röra på Mackan och lösgöra honom. Han börjar acceptera tungfelsstickan bättre nu och han gapar inte lika mycket efter det att jag har tränsat honom. Ridmässigt så fungerar det också bra med stickan. Härligt! Red inte så länge och mest på volter, serpentiner och andra böjda spår. 

Förhoppningen var att få lite rutin i vardagen och inte så många avbrott i ridningen, men redan nästa vecka börjar det igen.. Programridning i manegen (nästan) hela månadagskvällen och dessutom fyller sonen 16 år, tisdagen ridning som vanligt, hoppträning hela kvällen på onsdagen och ridning som vanligt torsdag och fredag. Det blir nästan lite varannandagsridning.. men någon gång skall allt rulla på så att planeringen kan följas 😉

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: