Dagen efter kiropraktor = promenad

I dag blev det bara promenad för Mackans del. Magnus som behandlade Mackan i går tyckte att det kunde räcka med att skritta ut, så jag valde att inte sadla och motionera mig själv samtidigt som Mackan fick röra sig. 

Eftersom Anna (som har stallet) tycker att Mackan är ouppfostrad så valde jag att promenera enbart i grimma i dag för att checka av honom. Inga som helst problem att promenera med honom på det sättet. Frågan är då varför det skall vara så svårt för någon att ta honom fram och tillbaka från hagen? Jag har haft honom i snart fem år och det är först på senare tid som problemet har uppstått, och jag vågar nog påstå att det inte är hästen det är fel på..

Hade tänkt att promenera uppe på Bräckan, men en av mina stallkamrater sa att det kanske var lika så bra att inte gå förbi stallet längst bort på vägen eftersom de har konstaterad kvarka där. Sant. Jag valde istället att promerera ca 30 minuter i grusgropen bakom stallet – allt för att vara på den säkra sidan. Fick också höra att en av småtjejerna i stallet hade varit ute och ridit tillsammans med en tjej från stallet där de har kvarka – inte alls bra. Hoppas bara att deras ponnysar inte kom varandra särskilt nära. Läste på nätet att även symptomfria hästar kan smitta..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Dagen efter kiropraktor = promenad”

  1. Ja, det får man väl innerligt hoppas! Stallägaren hade inte informerat Arvidsson och Gulja alls – och det är väl det första man borde göra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: