Känns konstig..

Efter ett par dagars sängläge så var det dags att ta itu med stallet igen. Tur i oturen att Mackan skall ta det lugnt resten av veckan, för då behöver inte jag heller anstränga mig i onödan.

Skrittade i ca 25 minuter och gjorde en del lösgörande övningar, men han kändes riktigt konstig. Efter det att jag satt upp så ryckte han till vid flera tillfällen – ungefär som om det gjorde ont någonstans. Men å andra sidan så är han lite knäpp med olika saker, t ex om man drar med handen på sadeln när han står på stallgången så kan han ”knixa” med hela kroppen så att man kan tro att någon står och trycker in något vasst här och där på honom. Så det där med att han rycker till efter det att jag har suttit upp kan lika gärna bero på ländtäcket.. Får se vad Stefan säger på fredag, risken är väl att det sitter skit i både bogar, manke och ländrygg. Om det gör det så skall jag banne mig åka mer regelbundet och kolla upp Mackan – minst en gång i kvartalet.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Känns konstig..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: