Rätt bra emellanåt.

Torsdag. Nu börjar min ledighet gå mot sitt slut och istället för att ha rättat nationella prov så har jag ägnat mig åt diverse roligare (?) saker som t ex att skura golv och tvätta sådant som inte hinns med annars. Rätt skönt faktiskt! Frågan är om jag kommer rätta proven innan det är dags att jobba igen? Tror inte det.. MEN jag har ju faktiskt semester 😉

Från början var det tänkt att Amanda och jag skulle rida ut, men vädret gjorde att vi flyttade uteritten till morgondagen. Istället fick det bli ett lättare konditionspass i manegen med inslag av skänkelvikningar och annat lösgörande arbete. Testade att lägga tungfelssstickan ovanför bettet eftersom jag fick för mig att det skulle vara bekvämare för Mackan, men när jag hade den på det viset så kunde han knyckla till tungan. Det märktes tydligt i slutet av ridpasset, för då fick jag återigen känslan av att han var svår att ställa och böja åt vänster. Märkligt att det inte finns några tydliga instruktioner, typ bilder, som kan visa exakt hur man sätter tungfelsstickan. 

På kvällen var jag för omväxlings skull riktigt huslig och lagade kålpudding till familjen, något som jag aldrig har gjort tidigare. Den var riktigt uppskattad och jag var väldigt nöjd med resultatet! Eftersom Håkan lagar maten för det mesta så får jag passa på att göra min del när jag är ledig och har lite mer tid – och det känns bra att kunna fixa lite extra för att lite kompensera alla andra dagar som jag inte finns till hands. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: