Scandinavium Horse Show

Äntligen lördag och GHS! Maken fixade allt i stallet (förutom ridningen) så det var bara för mig att åka iväg tidigt på morgonen för att bänka mig i Scandinavium och allt vad det innebär. 

 

Började dagen med att prata med en av Thules försäljare och titta lite närmare på deras transporter. Har visserligen sagt tidigare att Thule inte är ett alternativ – mest efter det hyrsläpet vi hade när vi skulle sälja Acolla – men transporterna på mässan verkade riktigt bra. Tog också en sväng resten av mässan, men insåg att det inte var någon större idé eftersom jag inte hade några pengar att spendera. (Lönen kommer först den 27:e..)

 

En av förmiddagens höjdpunkter var GP-ponnyn. Jag tycker att det är så himla roligt att se dessa unga ryttare på sina ponnysar, och när jag sitter där så blir jag alldels gråtfärdig. Lite jobbigt.. Jag känner ju inte ens ryttarna! Tycker inte riktigt att placeringarna blev bra, för jag skulle vilja ha 2:an som 1:a och 3:an som 2:a – vinnaren vet jag inte riktig var jag vill placera. Hur som helst så är alla jätteduktiga! Kul att se 🙂

 

Eftersom jag inte shoppade (annat än ett liniment och fyra lotter) så hade jag all tid i världen att gå runt och prata med utställare. Riktigt intressant! Dessutom så fick jag mina skor putsade 🙂 I pausen mellan föreställningarna så gick jag en sväng på stan, mest för att få lite frisk luft men också för att köpa något vettigt att äta + lite godis till kvällens föreställning. Passade också på att gå in på Stadsbiblioteket och tittade på en elevutställning. 

 

Eftermiddagen och kvällen innebar hoppning och dressyr, och jag måste faktiskt säga att jag inte gillade musikvalet hos många ryttare. Det var ett riktigt ”zappande” i musikstycken och ofta helt utan sammanhang och övergångar. Några hade lyckats riktigt bra och där flöt både musik och ridning på ett harmoniskt sätt. Vid en ritt så var det nästan som om det var isdans – både häst och ryttare svävade fram i olika mönster på banan till musik som väl matchade alla gångarter och rörelser. Underbart! Jättekul att Patrik vann! Det var ju hur spännande som helst när de sa att de hade haft strömavbrott och att det skulle ta en liten stund innan Patriks resultat var klart. När prisutdelningen var klar så skyndade jag mig till stationen för att ta första bästa tåg hem – trodde jag! Det visade sig att det hade skett en olycka någonstans på järnvägen och alla tågen var inställda tills vidare, men att det skulle komma ersättningsbussar. Det var gott om folk som väntade på bussarna och stämningen var rätt bra trots att det var kallt och nästan mitt i natten. Det kom dessvärre inga bussar under tiden som jag väntade, drygt 1,5 timme, så maken fixade fram en taxi som körde mig till Kungsbacka. Fick sällskap av Inger i stallet som jag träffade under tiden som vi väntade på ersättningsbussar. På grund av olyckan så var jag inte hemma förrän framåt 01.30 – och då var jag pigg! Satte mig med lite nattamat och ett glas vin för att varva ner, men kom inte i säng och somnade förrän klockan var över 03.00.. 

 

Lev väl!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: