Red på torsdagens träning

Fredag och dagen efter träning. Var lite fundersam över vad jag skulle fokusera på i dag, och när jag pratade med Elin så sa hon att det kunde vara rätt bra att rida som jag gjorde i går. Jag har alltid varit väldigt noga med att inte rida samma typ av övningar flera dagar i sträck, men det var väl viktigare när Mackan var unghäst – nu är han ju inte det på samma sätt så det är väl bara att rida på. Sagt och gjort, tränsade med det stela bettet i dag också eftersom det fungerade riktigt bra i går.

 

Det blåste halv storm ute och det kändes som om både väggar och tak på manegen skulle blåsa in vilken sekund som helst, så Mackan var rätt spänd och det var svårt att få samma känsla i ridningen i dag som i går. Emellanåt hittade jag honom riktig bra, men jag kan meddela att jag har sjukt svårt att rida med kortare tyglar. Hela jag hamnar i framvikt och minsta lilla som Mackan tar tygeln så åker jag framåt. Misstänker starkt att det har med bålstabiliteten att göra.. :(( Jag köpte en träningsboll för ett tag sedan, men den glömmer jag av att använda – börjar nog bli lite dement..

 

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Red på torsdagens träning”

  1. Vi fick ju lära oss på clinicen i Kba att ha armbågarna intill kroppen. Hjälper bra när de vill dra i tyglarna. Man blir väldigt fast i kroppen men kan ändå vara mjuk i handen.

    Gilla

  2. Ja, just det! Så var det ju 🙂 Får läsa mina anteckningar igen så att jag kommer ihåg vad de sa. Tack för att du påminner!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: