Frustrerad!

Det här var inget bra ridpass alls! Tränsade med det stela bettet, som har fungerat ett par dagar, och började rida. Så snart jag började korta tyglarna märkte jag direkt att Mackan höll på att trixa med bettet, men jag red på och låtsades som ingenting. Det var oerhört svårt att få honom att lyssna och han ville bara springa som en V75-häst i stort sett hela tiden. Förhållningarna fungerade inte och i stort sett ingenting annat heller. Fick sitta av fyra gånger för att justera tungan som han då hade trixad ut mellan bettet och tungfelsstickan. Jag blev så sjukt frustrerad av det här och istället för att rida lösgörande arbete och skänkelvikningar så blev det ett konditionspass istället. Fattade galopp och lät honom galoppera på ganska länge i båda varven. Han blev ganska svettig.. Borde kanske ha klippt honom igen, men å andra sidan så har jag ju inte direkt ridit några tuffare pass på några månader.. Efter galoppen så travade jag av honom i en låg form, men egentligen hade jag lust att göra något helt annat med honom, men det uttalar jag inte här.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 75

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Frustrerad!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: