Värmekameran varnar för att överbenet är på gång igen..

I förmiddags fick Mackan en ny behandling med Biolight. Den här gången hade han tydligen stått och tuggat och joxat med munnen så att han till och med hade börjat skumma lite. Han har svarat bra på behandlingen och nu dröjer det nog ett litet tag innan det kan bli dags igen. Jag fick ett mejl av Viveka där hon bifogade kort från värmekameran. På kortet kan man tydligt se skillnad på överbenet från förra gången och denna gången. Jag har ju haft mina misstankar om det här, men eftersom överbenet inte har visat någon värme vid tidigare tillfällen så har jag inte tänkt mer på det. Jag kan ju tänka mig att söndagens träning i en relativt hård paddock kan sätta sina spår i frambenen. Det får bli mer kyllera och mindre paddock det närmsta.

Tyvärr läste jag inte Vivekas mejl förrän efter det att jag hade longerat i paddocken. Typiskt! Jag hade dessutom lite bråttom i dag, så Mackan fick ingen kyllera heller.. Jag skulle nämligen till kiropraktorn och få rygg och nacke fixade eftersom jag har känt att mitt bäcken har varit lite snett och att det satte sig ända upp i nacken efter söndagens träning och orsakade flera sömnlösa timmar på natten efter. Nu hoppas jag att allt i både bäcken och rygg är ok – om jag är okej och Mackan är okej (om man bortser från överbenet då..) så borde det väl bli rätt bra?? 

 

Lev väl!

(PS. Försökte få med bilderna från värmekameran i inlägget, men eftersom de kom som en PDF så gick det inte så bra..)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: