Trött, trött, trött..

Ja, det är alltså jag som är tött – inte Mackan. Det märks tydligt att det drar ihop sig mot terminsslut i skolan och det är mycket som skall hinnas med. Längre dagar och betydligt mer intensivt än vanligt. Lite ledighet framöver kommer att sitta fint, men innan dess så skall jag arbeta extra i 14 dagar på sommarskolan som kommunen anordnar. Det skall bli både kul och spännande.

 

I dag kom jag till stallet ganska sent, men inte så sent att det var för sent, men däremot så har jag försummat min häst under två dagar och inte gjort något alls med honom, så han var full av hår och såg ut som en riktig skogsmullehäst. Innan jag kunde lägga på sadeln så borstade jag nog i nära 1,5 timma.. Hår, hår, hår – överallt! När jag var klar med allt så var jag så trött att jag nästan kunde somnat stående, så dagens ridpass fick bli 40 minuters skritt i manegen med små volter, skänkelvikningar och halter. Alldeles lagom en dag som den här.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Trött, trött, trött..”

  1. Det är så skönt att läsa om er och känna att det finns ”själsfrände” där ute i hästvärlden. Hoppas nu tiden går lagom fort fram till skolavslutning och studenter, så att du kan få lite mer tid över sedan… 🙂 (eller hur) 😉

    Gilla

  2. Ta det lugnt, Mackan mår nog inte dåligt av att ta det lite lugnare, du får mer tid när skolan slutar för terminen. Tänk på dig själv först så får ni jobba vidare när det lugnat sig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: