Mest joggning..

Efter några dagars mindre arbete så fick Mackan bara jogga lite lätt i dag. Red på det vanliga tredelade bettet och märkte direkt att han började konstra med tungan. Jobbigt. Försökte struna i det, men hur det än är så får jag jobba betydligt mer i vänster varv än i höger i och med att han lägger tungan på vänster sida och sätter sig fast där. Det känns direkt att jag blir lite låst i vänster arm och skuldra, så jag försöker att slappna av och ge eftergift så ofta det går – men det är svårt. Familjen väntade hemma med fredagsmys, så det blev ett rätt kort ridpass i dag. Bråttom, bråttom..


Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

4 reaktioner till “Mest joggning..”

  1. Förmodligen inte.. i alla fall inte så länge vi har barn hemma, ett jobb att sköta och en häst att ta hand om.. FAST någon gång växer väl barnen upp och vi blir pensionärer – frågan är bara om hästen lever då?

    Gilla

  2. Får kanske skaffa en ny innan dess men visst rider vi även som pensionärer. Tänk att slippa stressa, det kommer att bli så skönt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: