Bal = longering

I dag var det dags för Amandas bal och det var samling i Badhusparken nere i Kungsbacka. Såååå många fina ungdomar! Amanda var nöjd med sin klänning och kände sig riktigt fin, vilket hon också var. Vi höll allihop att få värmeslag och jag tycker synd om alla killar i sina svarta kostymer.. Det var mingel på kvällen och mina stallsysslor fick vänta till sent, men vad gjorde det i den här värmen.

 

För att inte komma hem vid midnatt så valde jag att snabbt borsta Mackan och longera honom i grimma, vilket fungerar alldeles utmärkt. Började dock med att göra Jenny sällskap Livägen tur och retur som framskrittning innan jag gick in i manegen. Manegen känns ju lite tråkigt en sådan här fin dag, men paddocken är lite väl hård för att longera varv på varv i. Växlade mellan att trava Mackan på volten med att springa utmed långsidorna för att ta in honom på volten igen. Han är superbra att hålla på så med! Lyssnar bra och travar och galopperar i alldeles lagom takt. När jag säger ”ööööka!” så ökar han och det är lätt att ta tillbaka honom. På så vis kan jag ju göra tempväxlingar även när jag longerar i grimma. Bra.

 

Lev väl!

 

Så här blev klänningen när den var fädig:

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Bal = longering”

  1. Jag körde förbi och såg alla ungdomar. Såg så fint ut. Amandas klänning blev väldigt stilig.

    Gilla

  2. Tjusig, vad duktig du är, har alltid velat kunna sy men får nöja mig med att kunna fålla gardiner och liknande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: