I underbar kvällssol..

Dagen bjöd på ett strålande solsken och en värme som vi inte har varit med om på ett tag nu – vad gör jag då? Jo, då tillbringar jag dagen inomhus och syr det sista på Amandas balklänning. Nu är den i alla fall klar och jag hoppas på fler fina dagar framöver när jag kan vara ute och kanske gräva lite i rabatterna. Eftersom klänningen inte var klar och värmen var hög så fick ridningen vänta till kvällen, men det gjorde ingenting eftersom det då var lite svalare och klänningen hann bli klar. 

 

Började med att skritta bort på Livägen och vände efter en stund. Gick vägen tillbaka genom grusgropen innan jag gick in i paddocken. Tyvärr är paddocken både hård och dammig nu när det har varit torrt några dagar, men de skall fixa till den i månadsskiftet. Det skall bli härligt att få ett underlag som förhoppningsvis fungerar bättre än det som ligger i dag. Red på kombinationsbettet och fokuserade på övergångar samt skänkelvikningar i dag. Fick till några riktigt bra övergångar från galopp-skritt-galopp där han samlade sig riktigt bra. Kul! Det käns som om vi är på väg att ta några steg framåt 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “I underbar kvällssol..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: