Latmasken fick ge sig!

Tillbringade större delen av dagen till att leta efter en klänning som jag skall ha på min brors bröllop, men kom hem med insektsspray och bett till Mackan, ett par fina sandaler, två linnen och ett par tights. Inte illa det heller. Höll på att dö av värmeslag men var inställd på att det var nu eller aldrig som jag skulle hitta en klänning – fast det gjorde jag ju inte. Det slutar säkert med att jag syr mig en..

 

Åkte till stallet sent på eftermiddagen för att slippa den värsta värmen, och latmasken i mig sa att det kanske var för varmt för att rida i dag.. Tänkte samtidigt att jag skulle se hur andra i stallet gjorde med ridningen innan jag bestämde mig helt. Oj, oj, oj, vilken aktivitet det var i stallet när jag kom dit. En tjej var iväg och tränade, två var ute och red, ytterligare två höll på att göra i ordning sina hästar för ridning, så det var bara för mig att trycka till latmasken och göra i ordning hästen för ridning. Red i manegen och kände av hur Mackan kändes – rätt ok faktiskt. Tror att det spelar roll hur ofta jag rider på kombinationsbettet, för i dag var han inte lika medgörlig på bridongbettet och jag misstänker att det kan ha och göra med att det nu var flera dagar sedan som jag red med kombinationsbettet. Mackan var inte helt alert, men det var ju inte jag heller i värmen.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Latmasken fick ge sig!”

  1. Jag köpte ett likadant bridongbett som jag har sedan tidigare, fast 1 cm bredare. Det funkar bra att växla mellan det och kombinationsbettet, så jag fortsätter med det.

    Gilla

  2. Åh, vad jag känner igen det, att ”nu ska jag köpa”, så kommer man hem med något helt annat 😉 Men du vet ju, det kommer lösa sig med klänningen, eller hur 🙂 Det gör det ju alltid 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: