Träning för Elin

Äntligen dags för träning igen. Hade ingen önskan om vad vi skulle träna på, men efter att ha pratat med Elin om förra veckans programridningar så bestämde vi oss för att göra lite av varje. Började med galoppen för att stämma av övergångarna galopp-skritt-galopp och den förvända galoppen. Emellanåt går det bra att samla honom ordentligt före övergången och jag måste komma ihåg att lätta i handen när jag har tagit förhållningen som talar om för honom att det är dags för skritt. När jag kom ihåg att lätta i handen så hade jag inte så mycket häst i handen i övergången. 

 

Efter galopparbetet så var det dags för lite travarbete och skänkelvikningar. När jag skulle flytta undan för vänster skänkel så kom Mackan lite före med bakdelen, så jag måste tänka på att ha skänkeln framme vid sadelgjorden i skänkelvikningarna. När jag fick till den biten så blev också skänkelvikningen bra. 

 

På det stora hela så gick träningen riktigt bra och det är roligt att framstegen märks. Elin tycker att Mackan är mycket stadigare nu än bara för ett par månader sedan, och det märker jag i ridningen också. Kul!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s