Gästryttare!

Två dagar kvar till studenten, söndag och måndag, och det är mycket som skall hinnas med. Håller som bäst på att sanera alla möjiiga utrymmen så att det skall vara fint på tisdag och i dag var det badrummets tur. Tror att jag höll på med duschkabinen i ca en timma innan den var fräsch. Tog minsta lilla utrymme med en gammal tandborste – det var det värt! Så härlig känsla när hela badrummet var klart några timmar senare. Jag tycker inte om att städa till vardags, men att få göra en riktig storstädning kan vara riktigt befriande. Synd bara att det kommer nu skit i alla hörnen inom kort..

 

Eftersom Amanda tar studenten så är Martina hemma under några dagar och hon åkte med mig till stallet för att det skulle gå lite snabbare. Martina borstade Mackan under tiden som jag mockade – snabba ryck! Jag började rida men efter en stund så var Martina lite sugen på att testa – det var ju trots allt rätt länge sedan som vi sålde Acolla och hon har inte ridit sedan dess. Hon tyckte att det kändes lite ovant, men Mackan är bussig och lyhörd och jag tyckte att det gick riktigt bra för henne. Hon upplevde att det var en väldig skillnad på Mackan nu och när hon red honom för ett år sedan, vilket är kul att höra. Han lyssnar bättre nu och bjuder bra, och jag själv upplever att den största skillnaden är att jag inte behöver rida så länge innan han blir ”ridbar”. Nu räcker det med att värma upp ordentligt och därefter är det bara att rida på. Han är lösgjord och fin redan från början. Kul!

 

Nu har jag anmält mig till ytterligare en LA:3 och det lär säkert bli några till inom ett par dagar..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

8 reaktioner till “Gästryttare!”

 1. Roligt !! Lycka till !!
  Städning är verkligen inte min grej heller, och nästan dagligen undrar jag om man som árbetande mamma och hästägare inte borde vara ”belönad” med städhjälp ett par timmar varje dag…. men, sedan när jag kommit halvvägs in i röjet känner jag som du, det är ju faktiskt ett riktigt ”tuffa-jobb” och superhärlig känsla när det börjar bli klart, för den gången :)) Jag tror dessvärre inte att någon av era studentgäster kommer låna duschen ;)) Men omifallatt, är det ju underbart att den är ren :)))

  Gilla

 2. Beata – Jag har anmält mig till Hylte och till Lilla Edet, funderar på meeting i Laholm också 🙂

  Gilla

 3. Vad du är duktig, nystädat och fint och i ridning är du på G. Härligt. Lycka till med studenten.

  Gilla

 4. Kul Catharina. Jag har också anmält till Lilla Edet. Blir det LA3 på båda ställena för dig?

  Gilla

 5. Japp Betata! LB:2 och LA:3 i Hylte och enbart LA:3 i Lilla Edet.
  Sara – jag tror att man kan skippa tandborsten om man bara underhållsstädar emellanåt.. och det har jag inte hunnit när jag har sytt Amandas klänning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: