Kiropraktor.

Tur i oturen så hade jag bokat in ett besök av kiropraktorn Magnus och det passade ju bra efter gårdagens fall i asfalten. Magnus konstaterade att Mackan hade många spänningar och då framför allt i högersidan från korset fram till nacken. Magnus fixade och trixade med Mackan en bra stund och han tror att spänningarna i högersidan eventuellt kan komma från vänster bakben. Hmmm.. det har vi aldrig tänkt förut. Nu är det andra gången på några månader som Mackan visar samma spänningar och där det visar sig tydligt i ländryggen och korset. Trots Magnus behandling så släppte inte ojämnheterna i korset på samma sätt som när jag var hos Stefan sist, så frågan är om Mackan kanske behöver en omgång chockvågor igen. Magnus konstaterade också att Mackan lägger extra mycket vikt fram, vilket också kan tyda på att det är något bak som han vill avlasta. Jag har ju haft uppe den diskussionen med både hovslagare och Stefan, men ingen har riktigt vetat vad det kan bero på. Hovslagaren har varit inne på att Mackan kanske har ont bak i ballarna/stålen och i så fall behöver han andra skor, men jag vet inte.. 

 

Nu har jag bestämt mig för att ge Mackan en kur med djävulsklo för att undvika inflammation och ytterligare spänningar i musklerna, jag har också bokat en tid hos Stefan i nästa vecka och jag har avanmäla tävlingen i Lilla Edet. När Stefan har kollat på Mackan så tänker jag nog ta Mackan till en veterinär för att kolla vänster bak (eller vad det nu kan vara), men frågan är vart jag skall vända mig? Vad gör man inte för sin häst? 

 

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: