Känns tyvärr inte bra i traven.

Efter tre dagar med enbart promenader så var det dags att sitta upp igen. Fick rekommendationen av kiropraktorn att ta det lite lugnt i början, så jag sadlade med hoppsadeln för att det är bekvämare att rida lätt i den än i dressyrsadeln. Passade samtidigt på att testa Lottas bett – ett Sprenger som det senare visade sig att Mackan inte alls tyckte om. Tur att jag fick låna ett före ett ev köp.

 

Skrittade en längre stund än vanligt, började trava och kände direkt att Mackan inte var helt fräsch i höger varv. Kände dock inget i vare sig vänster varv eller när jag red på raka spår. Brydde mig inte om att trava så mycket mer, utan gick istället tillbaka till stallet för att massera och stretcha. Tankarna om vad det kan vara mal i huvudet på mig, men jag tror nog att orenheten kommer från tillfället då han gick omkull på asfalten. Gör ett nytt försök i morgon och ber att någon tittar på honom när jag rider då.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: