Yippie!

Varför inte få in lite omväxling i tillvaron? Sadlade därför med hoppsadeln och släpade fram bommar och sockerbitar i manegen för att börja vår karriär inom hoppningen. Jag hade tidigare i veckan letat efter lämpliga övningar och fastnade för en där man skulle lägga två galoppbommar framför ett litet hinder (bom på stående sockerbitar). Egentligen skulle man nog ha övningen så att man hoppade från långsida till långsida, men eftersom jag är ovan så valde jag att lägga bommarna på medellinjen för att få lite mer tid på mig – både före och efter. Satte också upp ytterligare två små hinder så att jag skulle kunna kombinera ihop dem och inte behöva göra samma sak om och om igen. Jag upptäckte dock en sak: min tanke var god, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig i och med att jag inte ens kunde landa i rätt galopp! Fick bryta av och rätta galoppen gång på gång, så det får bli steg 1 – att landa i rätt galopp. Bortsett från det så var det riktigt roligt och jag märkte på Mackan att han tycker om det här med bommar och hinder. Så fort han fattade att han skulle hoppa ett hinder så bjöd han riktigt ordentligt. Kul! Det var visserligen lågt, men han har mjuka härliga språng som var lätta att följa med i. Härligt!

 

Jag har bett Amanda om hjälp och jag hoppas att hon kan hänga med till stallet inom kort och vara lite hobbytränare för mig – i alla fall så att jag kommer igång. Har fått tips om träningar i Frillesås och det skulle vara roligt att åka. Frågan är bara hur jag skall ha tid och råd?

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: