Tömkörning i skritt.

Efter två dagar med intensivare arbete så blev det tömkörning i skritt i dag. Det vill ju till att träna på det vi lärde oss på kursen i söndags! Jag måste medge att det inte är helt lätt att göra skänkelvikningarna och öppnorna när det inte finns en instruktör som kan korrigera när det blir fel, men vi löste det ändå. Vid några tillfällen blev det nästan tvärt om mot vad jag hade tänkt att göra: Jag tänkte öppna i vänster varv på spåret och Mackan tänkte ”Oj, nu skall vi gå vänster in mot mitten!” Efter hand som tiden gick så fick jag mer kläm på hur det var jag skulle göra, men jag märkte själv att jag försökte hjälpa Mackan i skänkelvikningarna och hamnade då mer bakom hästen än snett bakom. Frågan är hur jag tänkte då? Hur skulle jag kunna påverka honom genom att gå mer bakom? Kanske trodde jag att jag kunde flytta honom undan för tömmarna..? Ser fram emot nästa kurstillfälle :))

 

Det blev ett alldeles lagom pass i dag och Mackan var nog riktigt nöjd med att få ta det lite lugnare i dag, och jag var glad över att inte lämna stallet med värsta svettfrisyren som så ofta annars. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: