Det finns hopp!

Var lite nyfiken på hur Mackan skulle kännas i dag efter måndagens ostbågeträning, tisdagens tömkörning i skritt och onsdagens vila. Skulle ostbågeformen finnas kvar i dag? Vad kan det i så fall vara som ställer till det för honom? Tankarna mal i huvudet i stort sett hela tiden. Som tur var så kändes han riktigt bra i dag – tack och lov! Red fram som jag brukar, fortsatte därefter i högergaloppen för att se hur han gick och tog därefter vänstergaloppen. Allt bra så långt. Testade förvänd galopp i båda varven och det gick över förväntan. Tycker visserligen att han blir lite väl rak i den förvända bågen och nästan lite väl utåt med bakdelen, men det kanske skall vara så – eller så blir det bättre med ökad styrka hos honom. Red också skänkelvikningar och öppna, men det var lite svårt att få till linjerna eftersom vi var flera stycken i manegen samtidigt. Jag är ju lite bortskämd med att ha en 20-60-bana nästan helt för mig själv.. men samtidigt så tycker jag att det är riktigt bra när vi är flera som rider, för då blir det lite ”framridningsträning”. Sammantaget så var jag riktigt nöjd med dagens ridning i och med att han kändes riktigt bra i alla rörelser – så det finns hopp om framtiden! 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: