Tävlingsfin?

Drog från jobbet för att åka till frisören och få en ny frisyr. Egentligen borde det väl vara Mackan som blev tävlingsfin, men i dag var det bara jag som blev fixad. Mackan tar jag på lördag..

 

I och med att jag fick åka till Kungsbacka för klippningen så fjäskade jag lite med Amanda för att få med henne till stallet så att allt skulle gå lite fortare, och hon nappade faktiskt! Riktigt trevlig 🙂 Det var länge sedan som hon var med i stallet. Förhoppningen var nog från början att hon och en kompis skulle fixa både stall och ridning, men så blev det inte. Amanda hjälpte mig i stallet och jag longerade Mackan. Han fick arbeta på rätt bra i både trav och galopp och såg riktigt fin ut. Det måste vara skönt för honom att slippa en klumpeduns på ryggen emellanåt.. Eftersom jag hade Amanda till hjälp så tog stallet bara 1,5 timma i dag – alldeles lagom en fredagskväll.

 

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: