Träning för Elin

I morse var det inte lätt att gå upp. Lördag och klockan ringde redan 6.40.. och jag som blev sittandes framför datorn i går kväll istället för att lägga mig i tid. Då får jag kanske skylla mig själv? 

 

Satt på Mackan redan 8.30 för att skritta fram ordentligt innan Elin skulle komma. Hann också värma upp i trav och galopp innan vi satte igång med träningen. I dag var Mackan mycket rakare på långsidorna i högergaloppen, men jag måste ändå passa så att han inte skjuter ut vänsterbogen och tar in rumpan åt höger. Fick också träna på övergångarna trav-skritt eftersom Mackan lätt dyker i övergången och tappar bjudningen. Jag fick driva på lite extra före övergången och göra förhållningar på yttertygeln in i övergången och direkt lätta i handen när han kommer över i skritt. Så himla mycket bättre det blev! Nu skall jag bara komma ihåg det här i fortsättningen också.. För övrigt skall jag tänka på att rida i varje steg för att hålla kvar bjudningen – så fort bjudningen försvinner så blir han riktigt loj. Annars var det det vanliga: ner med händerna, korta tyglarna, håll in överarmarna intill kroppen, spänn magen och rid aktivt. Kan jag bara göra allt det här samtidigt så finns det hopp för oss 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: