LA:3 – lagklass

Till den här klassen så kändes framridningen bättre och nu fokuserade jag mig på att rida lite förvänd galopp och göra några skänkelvikningar. Red inte alls fram särskilt länge eftersom Mackan redan hade gått en klass och underlaget var rätt tungt. Nu hade jag full koll på programmet och kände mig lugn inför starten trots att det bara var 2:a gången jag startade LA.

 

Väl inne på banan så ökade pulsen och jag fick ta några djupa andetag innan jag fick startsignalen. Valde att rida in i vänster galopp eftersom höger galoppen inte är bra nu. Fick en 6:a på inridningen och halten med kommentaren ”lite många travsteg, annars g:a rakt”. (Klart bättre än förra inridningen i Lilla Edet.) Fick en 7:a på första 10-metersvolten och en 7:a på galoppfattningen precis framför domaren. Tyvärr missade jag att rida i varje steg i serpentinen med förvänd galopp, så där fick vi bara en 3:a eftersom Mackan bröt av till trav. Synd. Fick ytterligare en 7:a på arbetstraven och galoppfattningen till höger galopp efter mellangaloppen på diagonalen. För övrigt så var det blandad kompott av 5:or och 6:or, så det finns lite att arbeta på. Domarens sammanlagda intryck var ”Lite matt i dag. Visa bättre ökningar. Rid mer framåt. Blir för lång och bör ramas in mer”. 

 

Att Mackan var matt har jag full förståelse för, men jag själv måste träna på att inte tänka så himla mycket när jag rider. Hela tiden så har jag en inre monolog om både vägar, det som blev mindre bra och ev kommande svårigheter. Inte alls bra att hålla på så där. Det funkar ju så himla bra hemma! När jag kom tillbaka till stallet efter tävlingen så var det flera som frågade hur det hade gått och jag berättade som det var. Då var det en kvinna som tyckte att jag skulle hänga på en kurs i mental träning som skall börja i november – och det gör jag ju gärna! Jag pratade med en annan tjej i stallet som har gått kurs i mental träning och hon tycker att det har hjälpt henne på ett bra sätt. Ser verkligen fram emot att få lite lugn i hjärnan när jag tävlar.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Nordhallands RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Christina Axén
Klass: LA:3 2003
Procent (heltal): 56
Procent (decimal): 77
Lagtävling: Ja

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: